„Ювентус“ ще векува в нова база

Италианският гранд „Ювентус“ направи „стъпка в бъдещето“ като се нанесе в новата си база в непосредствена близост до клубния стадион. „Алианц Стейдиъм“, както от този месец се нарича арената, открита преди едва 6 години, позволи на „Старата госпожа“ да се измъкне от досадното съжителство с градския съперник „Торино“ на „Деле Алпи“. Главната квартира обаче трябва да се превърне в трамплин към 21-и век за клуба.

Базата е на стойност 4,18 милиона евро и е разположена на 4370 кв. метра. Изгражда се в земеделски имот, който „Юве“ е взел за 99-годишно ползване. В нея ще се помещава мениджмънтът и администрацията, а се очаква около базата да бъде изградено истинско „Юве село“. В него ще има тренировъчно игрище за първия отбор, медиен център и хотел със 155 стаи, два ресторанта, съоръжения за отдих и конферентна зала, който ще служи за постоянна база на клуба. Футболните игрища ще бъдат с обща площ близо 60 декара, като всичките ще са с естествена трева. За нуждите на „Юве селото“ ще бъде изградена собствена електроцентрала. В него ще има и англоезично училище за 600 деца.

Но докато това бъдеще все още е далеч, клубът се грижи и за непосредственото си настояще. Вчера в Торино кацна вратарят на „Арсенал“ Войчех Счесни, а от английския клуб обявиха, че са дали зелена светлина на трансфера му в „Старата госпожа“. Това доведе до слухове, че легендата Джанлуиджи Буфон може да се оттегли, но тази новина няма официално потвърждение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт