Юлиан Вергов - Оправданият

Ден след като Софийската районна прокуратура съобщи, че няма да образува досъдебно производство за упражнено насилие срещу актрисата Диана Димитрова от колегата є Юлиян Вергов, той излезе с официално изявление. Популярният актьор обяви, че никога не е удрял Диана, а конфликтът му с нея започнал заради тормоза, който тя упражнявала над дъщерята на Вергов - Алена.

Юлиан Вергов почти четири месеца запази пълно мълчание относно обвиненията, че е посегнал на колежката си Диана Димитрова по време на снимките на сериала “Откраднат живот”, в който и двамата участват. През цялото това време иначе не особено популярната нито като актриса, нито като художник Димитрова пишеше статуси в социалните мрежи и даваше изявления по медиите, където освен че разказваше за насилието върху нея, не пропускаше да рекламира и предстоящата си изложба. Месеци наред в социалните мрежи валяха коментари по темата, но сякаш още от началото по-голяма част от хората се съмняваха във версията на Димитрова. Дали заради доброто име на Вергов, обичта на публиката към него или заради объркания разказ на самата Диана, която сподели за случката 5 години по-късно, усещането беше, че повечето хора са на страната на Вергов. Какво точно е станало и кой от двамата лъже, и до днес можем само да гадаем.

Шумният скандал по случая започна в края на ноември, когато Диана Димитрова публикува в своя Фесйсбук профил снимки, на които е разплакана, с насинено лице и белези по ръката. В началото тя не разкри кой е колегата, когото обвинява в насилие, но по-късно с намеци и догатки показа, че става дума именно за Юлиан Вергов.

В официалната си позиция, разпространена до медиите вчера, актьорът за първи път коментира случая. Той заявява, че се е запознал с Димитрова по време на снимките на “Откраднат живот”. Според Вергов двамата са имали само професионални отношения, а по думите на Диана те са били в интимна връзка.

“Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала. Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Повярвайте ми - не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна”, пише още Вергов.

Той твърди, че злоупотребата с тази тема граничи с престъпление. “Когато един човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални. Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане. Това е абсолютно недопустима ситуация, с която трябва да се справим максимално бързо, за да не се получи ефектът на снежната топка”, се казва още в изявлението.

Как ще се развие случаят и ще претърпи ли щети иначе супер успешната кариера на Вергов, предстои да видим. Факт е, че в последните двайсетина година той е един от най-популярните и работещи актьори на българската сцена - в киното, в театъра и в редица сериали. Вергов е роден на 15 юли 1970 г. в София. Завършва актьорско майсторство в Театрален колеж “Любен Гройс” в класа на професор Цветана Манева през 2001 г. Дебютира на сцената на Народния театър “Иван Вазов” в “Ромео и Жулиета” по Уилям Шекспир, постановка на Лилия Абаджиева.

Следват редица роли в театъра, сред които спектаклите “Чайка” от Антон Чехов и “Хамлет” по Уилям Шекспир в “Сълза и смях”, “Сватбата на Фигаро” от Пиер дьо Бомарше в Малък градски театър “Зад канала”“Престъпление и наказание” по Фьодор Достоевски в Театрална работилница “Сфумато”, “Козата, или коя е Силвия?” от Едуард Олби в Народния театър, Звездата му за масовата публика изгрява в сериала “Тя и той”, в който си партнира със Стефания Колева. Ситкомът, разказващ комични ситуации в живота на Мартин и Силвия започва да се излъчва през 2002 година (до 2008 г.) и е истински телевизионен хит. След това Вергов влиза в ролята на безскрупулния Николай в един от най-рейтинговите български сериали “Стъклен дом”. През 2012 г. играе г-н Савов в “Революция Z: Секс, лъжи и музика”, а от септември 2017 г. играе доцент Банков в “Откраднат живот”.

Вергов е в главни роли в много от новите български филми, които стават за гледане - сред тях са “Шивачки”, “Мисия Лондон”,“Петя на моята Петя”, “В сърцето на машината” и други.

 

Рецидивист с психични отклонения

Официално искам да кажа, че ще съдя лицето Юлиан Вергов за клевета след изказванията му днес. По-голяма гнусотия и абсурд в последните три месеца не бях чувала по мой адрес и е тъжно, че един рецидивист с психични отклонения е на свобода. А още по-тъжно е, че е толкова добре “пазен” от закона. Ако аз съм това, което той се опитва да ме изкара днес, защо ме праща при дете? Всеки нормален човек би се усъмнил в грозните му думи. Когато човек е открит и невинен излиза и се защитава, а не мълчи толкова месеци.

Актрисата Диана Димитрова

 

Майка му живее с тази помия

Юли е казал всичко необходимо. Аз се чудя ще се намери ли някоя неправителствена организация да поднесе едно цвете на майка му. Жена, която от половин година живее с цялата тая помия, която се изсипа върху момчето є.

Актьорът Захари Бахаров

 

Обвиненията бяха безумни

За всички, които знаеха истината - тези месеци не бяха леки. По принцип във всеки медиен скандал, най-яростно и най-шумно се изказват онези, които знаят малко или нищо. Безумно и безобразно беше това, което се причини на Юлиан и на близките му. Грозна история. Надявам се, тя да върви към края си и да не попречи на всички онези жени, реални жертви на насилие, които имат нужда да ги чуем и да им помогнем.

Актрисата Теодора Духовникова

 

Набедиха невинен човек

Психическият тормоз е насилие. Набеждаването на невинен човек е насилие. Злонамереното уронването на авторитета на когото и да било е насилие. Клеветата е насилие. Внушенията без споменаване на име са насилие. Всяка заплаха над детето ти е насилие.

Актрисата Ралица Паскалева

Част от сензацията “Трите мечки”

Юлиан Вергов беше част от най-успешното трио в театралните среди, заедно с Владимир Карамазов и Захари Бахаров, “Трите мечки”. Няколко години близко приятелство свързваше тримата актьори. Те основаха собствена фирма и направиха постановки, с които обикаляха страната - сред тях са “Арт” и “Спанак с картофи”. “Трите мечки” жънеха небивал успех на театралната сцена, независимо че билетите за спектаклите им струваха малко повече от тези за щатните постановки. През 2018 г. обаче триото се разпадна. “Тежко ми е, че се разделихме. Към приятелството винаги ще има път обратно. Проблемът е да намериш пътя, който съществува. Ще се намери”, коментира Вергов по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети