"Юнайтед" измества фокуса за титлата

Въпреки лютата битка за първото място във Висшата лига между "Манчестър Сити" и "Ливърпул", фокусът измества намиращия се в отлична форма тим на "Юнайтед". "Червените дяволи" победиха "Кристъл Палас" като гост с 3:1 в отсъствието на 9 футболисти. По различни причини мачът пропуснаха Андер Ерера, Джеси Лингард, Хуан Мата, Неманя Матич, Матео Дармиан, Антъни Марсиал, Фил Джоунс, Маркос Рохо и Антонио Валенсия. В тяхно отсъствие Ромелу Лукаку вкара два пъти, а Ашли Йънг добави един гол. Успехът беше исторически за клуба. За първи път в историята си "Юнайтед" спечели осем поредни гостувания във всички турнири. Заслуга за това има Лукаку. Белгийският таран е отбелязал седем от деветте си гола именно далеч от "Олд Трафорд".

"Това е голяма победа за нас - каза Солскяер след мача. - Срещу този противник се играе винаги трудно. Не ми се иска да си призная, но с нетърпение очаквах да видя как тимът ще реагира на проблемите, които имаме. И отборът го направи по фантастичен начин".

С успеха "Юнайтед" е на точка от четвъртото място, което гарантира класиране в Шампионската лига след края на сезона. Там сега е "Арсенал". Тимът се развихри срещу "Борнемут" за 5:1. Отличен мач изигра Месут Йозил, който рядко получаваше шанс за изява през последните седмици. Германецът блесна с гол и асистенция. Така той е участвал пряко в 50 попадения за тима в 85 срещи. Йозил има 19 гола и 31 асистенции.

Лидерите в класирането също взеха очаквани три точки. "Ливърпул" победи с 5:0 "Уотфорд", а "Сити" взе успех с 1:0 над "Уест Хям". В лагера на гражданите имаха и друга повод за радост. Клубът подписа 10-годишен договор с "Пума", който е на стойност от 650 млн. паунда. Партньорството обаче е второто най-добро във Висшата лига. Със сделка номер 1 може да се похвали "Юнайтед", който има 10-годишен договор с "Адидас" за 750 млн. паунда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят