Юнкер: Борисов е един от най-умелите комуникатори сред премиерите

Бъдещите творения на Бойко скоро ще красят художествена галерия в София, прогнозира председателят на ЕК

Днес, в последният ден на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, политикът отбелязва напускането си с коментар в Politico, в който прави равносметка на изминалите дни и своята работа на отговорния пост.

Специално внимание председателят на Европейската комисия отделя на комуникацията си с българската страна, по специално в лицето на министър-председателят Бойко Борисов, пише БГНЕС.

„Един от най-умелите комуникатори сред премиерите, с които имах удоволствието да работя, е някой, с когото никога не съм споделял общ език (въпреки че се смятам за определен вид полиглот): моят приятел Бойко Борисов. Когато през 2015 г. той се опита да ми обясни значението на доста сложния проект „Южен поток“ за енергийната сигурност в България и съседния регион, той го направи без брифинг и без използване на думи, а само чрез няколко драсканици на лист хартия. Бях толкова впечатлен от неговото произведение на изкуството, че го рамкирах и го поставих на стената в офиса си, като напомняне за важността на енергийната взаимосвързаност“, споделя Юнкер.

„Няколко месеца по-късно“, продължава Юнкер, „българска делегация дойде да ме посети, за да продължим дискусията за българския газов хъб. Гордо им показах, че съм разбрал всичко благодарение на отличните рисувателни умения на техния министър-председател, само за да открия, че член на делегацията е направил снимка на поставената от мен в рамка рисунка и я е пуснал в българския печат. Бъдещите творения на Бойко без съмнение скоро ще красят художествена галерия в София!“

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България