Юнкер пред Тереза Мей: Сделката за Брекзит не може да бъде променяна

Сделката за британското напускане на ЕС не може да бъде променяна. Това предупреди председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер британската премиерка Тереза Мей. На среща в Брюксел двамата лидери се споразумяха за нови преговори преди края на февруари, предаде Ройтерс.

АСъщо така, Юнкер е уточнил, че могат да бъдат внесени промени в документа, свързан с бъдещите отношения на Великобритания с ЕС, който върви към споразумението.

Мей е представила различни варианти, с които да отговори на безпокойството в британския парламент във връзка с ирландската граница.

„Преговорите бяха проведени в духа на съвместна работа за постигане на методично напускане на ЕС“, каза говорителят на Юнкер Маргаритис Схинас. Той допълни, че Европейският съюз е готов да работи още върху придружаващата декларация за бъдещите отношения с Великобритания.

Междувременно стана ясно, че дебат в британския парламент за Брекзит е насрочен за 14 февруари.

На свой ред германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че решение на проблема с избягването на „твърда“ ирландска граница може да бъде намерено и без предоговаряне на вече постигнатата сделка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа