Юп Хайнкес е №1 в Шампионската лига

Ветеранът в треньорския бранш Юп Хайнкес стана рекордьор в Шампионската лига. Специалистът, спечелил трофея с „Реал“ и „Байерн“, е първият, който нареди 11 поредни победи в турнира. Рекордът дойде при 3:1 срещу „Бешикташ“ в осминафиналния реванш. „Байерн“ спечели и първия мач с 5:0.

Хайнкес стартира серията си още през пролетта на 2013-а, когато донесе златен требъл в Мюнхен. Тогава по два пъти бяха сразени „Ювентус“ и „Барселона“. Миналата есен се върна от пенсия, за да вкара „Байерн“ в релси и отново бие наред.

ger

Числото 100 на два пъти украси баварците на стадион „Водафон Парк“ в Истанбул. Франк Рибери изигра своя стотен мач в Шампионската лига, а тимът вкара стотния си гол през сезона. Нападателят Сандро Вагнер пък игра за първи път в турнира след седемгодишна пауза и се разписа. За последно участва в Лигата с „Вердер“.

Котка не успя да мине път на „Байерн“. Оранжев котарак „нахлу“ на терена и прекъсна мача. За щастие бързо се уплаши и скочи в трибуните. „Не знам колко котки живеят на стадиона, ясно е, че на стюардите им е трудно да ги спират“, засмя се капитанът Томас Мюлер.

Лошата новина за „Байерн“ е новата контузия на Тиаго (вкарал първия гол) и жълтите картони на основните защитници Матс Хумелс и Джером Боатенг.

Има три изключително силни съперници, които могат да ни се паднат – каза Мюлер. - „Манчестър Сити“ е много мощен, „Барселона“ доминира в Испания, а „Реал“ защитава титлата си. Знаем, че никой не иска да се падне с нас.“

За седми път поред „Байерн“ се класира на четвъртфинал в Шампионската лига. Миналата година отпадна от „Реал“ след два гола на Кристиано Роналдо от засади.

Хайнкес пък каза добрата новина за баварците. В началото на април Мануел Нойер ще се завърне на терена. В негово отсъствие изключително силно пази Свен Улрайх.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят