Юрий Асланов за проучването на "Афис": Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

Всички социологически агенции дават близки данни за рейтинга на ГЕРБ и БСП и затова няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите – макар и с преднина в рамките на статистическата грешка. По този начин социологът и член на БСП Юрий Асланов коментира пред БТВ последното проучване на агенцията си АФИС.

Данните разгневиха премиера, който обвини Асланов в пристрастност. „Напоследък, като че ли започна да коментира необичайно събития и факти, което аз се опитвам да го тълкувам по друг начин – че той има информация, че нещата не вървят както му се иска, че оценката на хората се разминава със собствената му оценка”, коментира социологът.

Той коментира, че продължава отлива на доверие към управляващото мнозинство, докато БСП, „макар и много бавно и плахо” започва да прибавя периферия и да се припознава като алтернатива.

По думите му на евровота двете големи партии ще си поделят 12-14 места в ЕП, а за ДПС ще останат другите 3-4. Юрий Асланов беше категоричен, че „Обединени патриоти” имат шанс на изборите само заедно заради високата бариера от близо 6% - условие, „което в днешния ден изглежда обречено”.

Коментари

Задължително поле