Яне Янев подал сигнали срещу кмета на Сандански в етичната комисия на ГЕРБ

Яне Янев, бивш съветник на премиера Бойко Борисов, е сред първите, които са внесли сигнали до новосформираната етичната комисия в ГЕРБ. На последното Национално събрание на партията на 7 юли беше обявено създаването й. Тя все още не е сформирана, но сигналите се приемат от Изпълнителната комисия.

Сигналът на Янев е приел кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той е за строителството на водопровод до къщата за гости на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев (беше отстранен заради къщата, има и обвинение срещу него), брата на кмета на Сандански и техен съсед, съобщи БТВ.

"Сигналите са плод на цялата дейност на общинските съветници на РЗС в Сандански", обясни Янев. "Представителите на ГЕРб в тази комисия подходиха много точно и коректно", добави той.

Яне Янев е категоричен, че в този случай има конфликт на интереси.

"Всичко е законно и е морално - хотелът нито е първият, нито вторият с минерална вода в Сандански. Той е 35-ият с такова разрешение, а след него има за още 8 хотела. Като кмет убеждавам всички хотелиери в района да използват минерална вода", отговори кметът на Сандански Кирил Котев.

Янев е внесъл и втори сигнал срещу Котев, като преди това е информирал и Общинския съвет в Сандански - за изкопи в парка на града върху земя, която е изключителна държавна собственост. Котев обяви, че не е информиран за този изкоп.

Коментари

Задължително поле