Янка Такева: Беше грешка затварянето на учениците от началния етап

Снимка: БНТ

Беше грешка затварянето на учениците от началния етап на образование и тази грешка трябва да бъде поправена, защото е пагубно за децата от 1 до 4 клас да бъдат от разстояние обучавани, ограмотявани и социализирани в образователната система. Това каза за БНР Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители към КНСБ.

Тя заяви, че на заседание на отрасловия съвет са били определени датите 8-10 ноември за връщане на учениците от 1 до 4 клас в училище.

Сред учителите преобладава мнението за прилагане на германския модел за тестване на децата до 4 клас в домовете им от техните родители, след което да отиват на училище с отрицателния резултат от този тест. При големите ученици могат да се справят в училище и сами да се тестват. По-голямата част от родителите подкрепят този тип тестване на децата им. Разговарях днес с директори, заместник-директори и учители, които са направили проучвания в техните училища и 80% от родителите са за това. Членовете на СБУ около 40% сме ваксинирани, 21% от учителите, които са членове на синдиката, са преболедували Covid-19“, допълни още Янка Такева.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование