Янки „избяга“ от карантина

Американски тенисист „избяга“ от карантина, наложена му от организаторите на турнира в Санкт Петербург. Сам Куерти, съпругата му и 8-месечният им син са дали положителни проби за COVID-19 в навечерието на надпреварата. Семейството е било инструктирано от АТП и руските власти да остане изолирано в 5-звездния хотел на състезанието. А по-късно им било съобщено, че ще бъде посетено от лекар. И при по-сериозни симптоми, настанено в болница. Фамилията обаче не искала да се разделя при подобна развръзка. Затова Сам наема частен самолет и напуска. Засега не се знае в каква посока. Едни предполагат, че е още в Русия, а други някъде в Европа, където е наел квартира и там ще остане под карантината със семейството си. 

Проблемите на Сам обаче тепърва предстоят. Подобно нарушение на правилата в условия на пандемия може да му коства 3 г. извън спорта и глоба от 100 000 долара. Куерти може да има и проблем с руските власти. 
След Санкт Петербург тенисистът планираше да направи европейско турне и да играе на „Мастърс“-а в Париж. Но сега цялото му пътуване е под въпрос. 

„Знаем за инцидента и започваме разслеване – обявиха от ръководството на ATP. - Подобни действия може да застрашат провеждането на останалите състезания.“

Преди Санк Петербург американецът бе на „Ролан Гарос“, а после изкара известно време и в Южна Франция.

Коментари

Задължително поле