Янков на подиума в първия старт за сезона

Радослав Янков завърши на трето място в първото състезание от сезона в Световната купа по сноуборд в Кареца (Италия). Носителят на Големия кристален глобус не успя да повтори постижението от миналата година, когато спечели паралелния гигантски слалом в италианския курорт.

Чепеларецът даде трето време в квалификациите и това му осигури комфорта да избира трасето до полуфиналите. Така той отстрани последователно олимпийския шампион Вик Уайлд (Русия) и бившия световен първенец Рок Маргуч (Словения).

В битката за място на финала обаче Янков трябваше да кара редом с австриеца Бенямин Карл по доста по-бавното червено трасе и изостана със 7 стотни от секундата. Това го прати в спор за третото място срещу корееца Сан Ли Хо, който спечели. На финала Карл взе победата срещу Андрей Соболев (Русия).

Важно бе да вляза в тройката в Кареца, а и преди това да си направя квалификацията“, заяви Янков, трети в генералното класиране с 600 точки след Карл (1000 т.) и Соболев (800 т.).

Утре в Кареца е паралелният слалом.

Александра Жекова пък зае десето място в квалификацията за сноубордкроса в Монтафон (Франция). Българката постигна 1:02,27 минути в първото си каране и остана на повече от 2 секунди след най-бързата Ева Самкова (Чехия). Това все пак й осигури място сред първите 16, които ще застанат на старт в утрешното състезание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт