Японски университет дава пълни стипендии на наши кандидат-студенти

Един от най-престижните университет в Япония – „Тойо Юнивърсити” в столицата Токио, предлага пълни стипендии за български кандидат-студенти. При какви условия това може да стане факт, ще стане ясно по време на презентациите на вуза с над 30 000 студенти, които ще се проведат на 8 и 9 август в Пловдив.

Те ще се проведат в Академията за обучение на IT кадри „CodiCamp”, която се намира в квартала на творческите индустрии в града под тепетата – „Капана”. Там е предвидена и среща с професори и студенти от университета „Тойо”, които ще разясняват 4-годишната бакалавърска програма. Тя се отнася за три от новите и преподавани на английски език специалности във вуза в Токио – „Global Innovation Studies”, „Regional Development Studies” и Information Networking for Innovation and Design”.

Последната от тях заедно със стипендията за нея и самото висше учелно заведение ще бъдат презентирани на 8 август, а на следващите ден гостите от Далечния Изток ще представят останалите 2 специалности и условията за кандидатстване. На презентацията ще присъства пловдивчанинът Иван Ботев, който е преподавател по английски във факултета по регионално и международно развитие на университета „Тойо”.

Изискванията към кандидатите са висок успех на TOEFL или IELTS, както и отличен успех от дипломата за завършено средно образование. На презентациите се очаква да се явят мотивирани и амбициозни млади хора, които наистина се интересуват от учене в Япония и биха обмислили кандидатстване там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование