Ясен Петров от София: Не се страхувам да вкарам още млади

Селекционерът на България Ясен Петров призна, че не се притеснява да използва още млади футболисти в бъдеще. Под негово ръководство дебютираха цели 9 играчи в рамките на първите му три двумоя. При завръщането от Белфаст, където "трикольорите" взеха първа точка след 0:0 със Северна Ирландия, той изрази увереност. 

"Равносметка няма, реалността е явна за всички - обясни Петров на летище "София". - Влязохме много надълбоко още в първите два мача, нямахме време да се сработим като отбор. Направихме един добър колектив. Опитахме се и вкарахме доста нови хора. Нужно ни е време. Дай Боже младите играчи да са титуляри в собствените си отбори, да ни извядат очите и да ги викаме. Ние нямахме време, наистина. Отборът на Швейцария е граден 7 години, Италия няма какво я да коментираме."

"Представихме се на добро ниво. Вчера бе един много тежък мач срещу противник, който 2016 бе на европейско и загуби бараж с дузпи за сегашното европейско. Средната ни възраст в четворката в защита бе 21 години и ние въобще не се страхуваме в следващи мачове да вкараме още млади хора. Опитът трябва да подкрепя младостта. Това е пътят, дай Боже да направим един добър отбор.

След което Петров отново се върна на темата с дебютантите: "Оправдаха доверието ми. Вчера 4 дебютанти, 10 човека, които никога не са играли за националния ни отбор. Използвахме целия наличен потенциал, който имахме. Не мога да не бъде недоволен от момчетата. Атмосферата е едно от нещата, което най ме впечатли, обстановката е прекрасна. Този отбор има нужда от подкрепа. Ако нямаме резултати, аз ще нося цялата отговорност."

"5 мача има още, математически 5 мача могат да се изчислят всякак. Ние винаги ще гоним максимума. Италия и Швейцария са на много високо ниво, дори и Ирладния. Отбор, който също е граден във времето. Градим нов тим, дайте му време."

"Аз призовавам да заявят младежите, че искат в мъжкия национален отбор чрез представянето си. Когато играят редовно в клубните си отбори, няма проблем да ги интегрираме. Всеки един, който ни вади окото, има възможност да се интегрира в мъжкия. Естествено пак с опитни."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ