Автобус на театрали пламна в движение

Снимка: Цветелина Георгиева

Автобусът на Театрално-музикален център-Разград е пламнал в движение, за щастие пътниците в него са невредими, научи "Труд". Инцидентът е станал в понеделник към 15 часа в Ришкия проход, след разклона за шуменското село Риш.

Рейсът е изгорял, а в него и много оборудване, озвучителна техника и багаж на пътуващите. Актьорите са пътували към град Карнобат, където трябвало да играят спектакъла си „Годеж.

"Най-хубавото е, че няма пострадали от колегите ми, но са преживяли стрес", каза директорът на Театрално-музикалния център Тодор Мадолев пред "Труд". Актьорите са усетили мирис в автобуса. Шофьорът Каолян пък, който е много опитен, веднага е видял кълба дим от задната част на рейса и спрял. Задната врата не се отворила, но всички успяли да излязат невредими от предната. Започнали да спират автомобили, а шофьорите им помагали при гасенето с пожарогасители. На мястото е пристигнала и пожарна.

Мадолев не е бил в рейса, но е уведомен за инцидента и организирал друга кола да прибере актьорите. Той веднага е уведомил министър Боил Банов за случилото се и за това, че културният институт има нужда от транспортно средство.

При пътуването за представлението в отделна товарна кола са били декорите. В изгорелия рейс обаче са опожарени компютър, озвучителна техника, документи и телефони на пътуващите, които не успели да вземат багажа си.

По неофициална информация техническа неизправност и пламнал двигателя е причина за инцидента с возилото. Шофьорът спрял своевременно и всички пътуващи слезли. Изгорелият автобус е 20-годишен.

По-късно от полицейския пресцентър в Шумен уточниха, че сигналът за пожара е постъпил в 14,13 часа. Към мястото са насочени две пожарни коли от Смядово и Шумен. Хвърлени са 15 тона вода за потушаване на пламъците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България