Американци искат да осиновят второ дете със синдром на Даун

Американци искат да осиновят момченце със синдром на Даун, което е настанено в Дома за медико-социални грижи във варненския кв. Виница. Джейн и Даниел вече имат един син с тази диагноза, който са взели от същото заведение.

"Осиновихме Дани, когато беше на годинка и половина. Той се адаптира прекрасно. Здрав е, щастлив е, ходи на музикални занимания и където и да отидем е много харесван", разказаха родителите при визита в дома във Виница. За първи път те видели Дани на рождения ден на таткото Даниел.

"Получихме на имейла си писмо от осиновителска агенция със списък с деца със специални нужди. Предварително бяхме решили да осиновим дете със синдром на Даун. Когато видяхме Дани, усетихме, че той е нашият син", обясни Джейн. Тя добави, че наскоро от същата агенция са се свързали с тях и са им показали другото момченце.

"Познахме от снимката педагожката му от Дома за медико-социални грижи. Влюбихме се и в това дете. С Дани имат сходна съдба и затова искаме да го осиновим", допълни Джейн. Според нея синдромът на Даун не носи неприятности на семейството, тъй като в САЩ хората с това заболяване са добре приети в обществото и след пълнолетие лесно си намират работа. Някои почват собствен бизнес с ръчно изработени артикули, други ги наемат в кафенета с персонал само от хора със синдрома, трети се устройват в други търговски обекти.

"Всички сме щастливи, че още едно слънчево момченце ще има родители и брат. Благодарни сме на Джейн и Даниел и желаем щастливо и пълноценно бъдеще на семейството", каза директорката на дома д-р Стефка Джанкова. В заведението в момента са настанени само деца със специални нужди, които си намират осиновители предимно от чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България