Анита Мейзер с нова версия пред съда - мъжът й се самоубил, докато купувала яйца

В дългия си и объркан разказ пред съда Анита Мейзер дори се похвали, че била сътрудник на щатска служба, подобна на МВР.

Аз съм единствената осъдена за подкуп на думи, каза скандалната миска

Напълно нова версия за смъртта на съпруга си Николай Димов представи пред Варненския апелативен съд Анита Мейзер, която обжалва ефективната си присъда от 4 г. и половина, наложена миналия октомври от окръжните магистрати за причиняване на смъртта на Николай по непредпазливост и за предлагане на 30 000 евро подкуп на полицай.

Анита бе докарана от затворническата болница в София, където е настанена с решение на съда заради влошено здраве. "Пътувах легнала на найлон на земята, защото не мога да седя. Аз съм единствената осъдена за подкуп на думи", каза скандалната миска, която пожела да бъде напълно оневинена.

Пред разследването и в съда досега тя твърдеше нееднократно, че Николай е загинал при експеримент за демонстрация на сила, при който по негово желание тя е стегнала около краката, ръцете и шията му "свински опашки".

Според новите й показания на 14 август 2016 г. вечерта двамата започнали да правят експеримента, но го прекъснали. Анита оставила съпруга си на масажната маса с овързани крака, а до него на масичка имало още "свински опашки". Излязла до денонощния магазин да купи яйца и кухненска хартия. На връщане видяла, че котката е направила мръсотия в спалнята и се заела да чисти. Чак след около 40-50 минути видяла, че Николай е паднал от масата на земята по гръб. Опитала се да го обърне, но щом установила, че не диша, се ужасила и избягала.

"Вече не ме е страх от затвора, но като майка искам да изчистя името си и не мога да поемам чужда вина", каза пред съда Мейзер, която бе категорична, че мъжът й сам е причинил смъртта си. Досега тя давала неверни показания, тъй като първо разследващия полицай, а после и адвокатите й я убедили, че така ще получи условно наказание. "Вживях се в ролята на виновна, а не съм", изхлипа миската. Според нея обвинението за подкуп се появило, след като съобщила, че от апартамента й липсват пари, които така и не се намерили.

По искане на защитата на майката на Николай съдът възложи изготвянето на експертиза, която ще установи дали е било възможно той сам да е причинил смъртта си. На следващото заседание на 29 март ще бъде разпитан и полицай Веселин Радев, на когото Мейзер предложила подкупа.

Дотогава обаче подсъдимата остава зад решетките. Въпреки че щатският й паспорт е с изтекъл срок, има чисто съдебно минало и дори наскоро била наградена от началника на Сливенския затвор, магистратите не уважиха молбата й за по-лека мярка за неотклонение. До момента разноските по делото и държавната такса върху уважения граждански иск на майката на жертвата в размер на 150 000 лв., възлизат на 18 788 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право