Арестуваха бивш моряк, докато си поливал нивата с марихуана

Бургаската полиция арестува бивш моряк, който се преквалифицирал като земеделски производител в момент, докато си поливал нивата с канабис. Униформените отдавна засекли насажденията, но наблюдавали кога ще се появи собственикът, за да го заловят на място.

Нивата с марихуана била край поморийското селро Бата. Плантацията била най- редовно обгрижвана и полривана посредством специална система, съобщи окръжният прокурор Георги Чинев.

От плантацията са иззети 193 стръка канабис, а от склад на земеделеца 90 килограма суха тревна маса, пакетирана в торби и натъпкана в бидони.

Задържаният е 57-годишен бургазлия, който не е криминално проявен, каза директорът на ОД на МВР комисар Калоян Калоянов. Според разследващите малкото име на бившия моряк е Тодор.

Цял живот плавал с корабите, но през последните години се прибрал в родния Бургас. Наскоро майка му починала, а нивата била наследство от родителите му.

Пред полицаите Тодор обяснил, че страда от тежко заболяване и използва канабиса, за да си приготвя масла с лечебна цел. Пакетирането на дрогжата предполага, че е използвана за други цели, коментира комисар Калоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право