Банско с пети пореден ски Оскар

Банско за пета поредна година получи еквивалентната на „Оскар“ в киното статуетка от Академията на Световните ски награди на церемония в хотел „Ароса“ в Кицбюел, Австрия, нареждайки се сред 26-те най-добри дестинации на планетата.

В 16-седмичната онлайн надпревара, която се проведе от първия петък на юни до последния ден на астрономическото лято (22 септември), участваха 202 топкурорта от 5 континента, а в гласуването на сайта Worldskiawards.com се включиха над 1,6 млн. души (клиенти и професионалисти) от повече от 143 държави.

„За нас е чест и гордост, че спечелихме класацията и в годината с най-рекорден вот досега“, заявиха под аплодисментите на висшата класа в гилдията първата дама на концесионера „Юлен“ Мая Христоскова и маркетниг директорът Иван Обрейков, които вдигнаха отличието заедно с шефа на ски училището Георги Главчев, неговия заместник Янко Попов, отговорника за пистите Георги Попов-Тумбе и мениджъра на заведенията Иван Драгосинов. Шестимата предизвикаха истински фурор на церемонията, като излязоха в еднакви народни носии и бяха най-атрактивните под прожекторите.

Освен това Банско направи и общо четвъртия си златен дубъл в историята на ски Оскарите, защото в категорията за най-добър хотел у нас титлата отиде отново в „Кемпински Гранд Арена“. „Кемпински“ спечели и през 2013-а, 2014-а и 2015-а.

Банско е сред 9-те курорта с пълен комплект от 5 приза и от 5-те издания на Световните ски награди заедно с домакина Кицбюел, френскит Вал Торенс, германският Гармиш-Партенкирхен, руският Роза Хутор, шведският Оре, швейцарскит Лаакс, норвежкият Трисил и американският Диър Вали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес