„Барса“ остава перфектна в Примера

„Барселона“ продължава безпогрешното си представяне в Примера дивисион, след като надви с 3:0 новака „Хирона“ като гост. По този начин тимът на Ернесто Валверде запази 100% си актив при голова разлика 20:2 след 6 кръга и е едноличен лидер в класирането.

По този начин испанският специалист се доближи максимално до постижението на Херардо Мартино от 9 поредни успеха в Ла Лига.

Адай и Ирайсос от домакините бяха точни, но в собствената си врата, а третият гол за гостите бе дело на Луис Суарес. Уругваецът изигра своя мач №100 с екипа на каталунците, а статистиката му е впечатляваща - 87 гола и 43 асистенции. Само за сравнение, Лео Меси реализира 48 попадения за същия брой срещи в началото на своята кариера на „Камп Ноу“. В Испания пък се питат кога аржентинският ас ще получи почивка. От началото на кампанията мегазвездата и временен голмайстор в шампионата не е пропуснал нито минута и не е бил заменян дори във вече предрешени двубои. А в следващите 3 седмици предстоят нови 5 мача за Меси – 4 за „Барса“ и 1 за Аржентина във важната световна квалификация с Перу.

"Персоналната опека на Меси понякога ни е от полза, защото така се откриват пространства за другите ни нападатели – обясни след успеха Валверде. - Още в 10-ата минута Меси дойде и ме попита какво ще правим, защото беше ясно, че има персонален пазач. Той прояви спокойствие и се справи, помагайки на отбора. Агресивността на Луис Суарес пред вратата е впечатляваща. Жалко, че не вкара още голове, за да добие по-голяма увереност, но представянето му беше на висота".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят