Баща и син заклани в селска дискотека (обзор)

Пияни цигани се хванали гуша за гуша на празник за раждане на дете

Баща на 39 години и неговият 23-годишен син бяха убити при масово циганско меле в селска дискотека.

Сбиването на станало в заведението в село Паничерево, община Гурково. Сигналът за него бил получен в 0,05 ч в неделя, уточниха от полицията. След пристигането на патрули се разбрало, че в болницата в Казанлък са откарани 5-6 пострадали. Там починали Иван Н. и единият му син, които били наръгани с нож или стъкла от счупени бутилки. Вторият син също бил ранен в корема, а останали няколко ранени имали само леки порязвания.

Във фаталната вечер ромска фамилия от Николаево празнувала раждането на дете. Друга група от Нова Загора пък била пристигнала на дискотека. На живо им пеела фолкдивата Мира. Заведението било претъпкано. По непотвърдена информация свадата между двете групи избухнала, когато кръшна новозагорка се качила да играе кючек на масата на николаевци.

Биячите се изсипали на площада пред заведението и започнали да се млатят кой с каквото свари. След пристигането на полицията повечето участници в мелето се изпокрили по домовете на свои роднини. До късно вчера продължаваше издирването и разпитите им. Задържани са двама заподозрени за убийството на Иван Н. и сина му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право