Без „Б“ отбори във Формула 1

Ръководството на Формула 1 е решено да не допусне създаването наБотбори вкралските гонки“. Състезателният директор Чарли Уайтинг се опасява, че е много вероятно партньорството между големите автомобилни компании, доставящи двигатели, и малките тимове да се изроди вробство“.

Това започна сФерарииХаас“, но ставаше въпрос единствено за техническа помощ към нов отборзаяви Уайтинг. - Но сега сме изправени пред алианси между съществуващите отбори, което не би трябвало да допускаме.“

Най-вероятното ново партньорство е между шампионаМерцедесиФорс Индия“, който бе закупен от канадския милиардер Лорънс Строл. Шефът насребърните стрелиТото Волф не крие, че немците искат по-голямо представителство във Формула 1 и поиска отборите да имат право на трета кола.

Тя задължително ще е за млад пилот- заяви австриецът. - Имаме фантастични момчета, които биха могли да вгорчат живота на Хамилтън и Ботас.“

ОтФорс Индияпък потвърдиха, че Ланс Строл, син на новия им собственик, е бил в базата на тима, където са му взимали мерки за седалка. Пилотът наУилямсе сигурно ново попълнение на тима, но ръководството все още не иска до го обяви официално.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт