Благоевград е домакин на първото издание на турнир по културизъм и фитнес „Скаптопара“

Благоевград за първи път е домакин на турнира „Скаптопара“ - състезание по фитнес и културизъм.

Спортното събитие ще се проведе в зала „Яворов“ на 22 септември. Официалното откриване ще бъде в 16:00 часа, а самата програма ще започне в 11:00 часа с регистрация на състезателите и теглене/измерване на участниците. В 12:00 часа ще се проведе техническа конференция, разясняваща правилата и регламента на състезанието.

Участие в първото издание на турнир „Скаптопара“ ще вземат над 60 състезатели от Благоевград, Стара Загора, Русе, София, Пловдив, Самоков, Бургас, Варна, Сливен, Кюстендил. Специален гост - позьор ще бъде културистът Митко Димитров.

Състезателите ще стигнат до финал, като бъдат разпределени на категории. Първата е мъже физик до 179 см; втората – над 179 см. Ще има и класически бодибилдинг- опън категория. Жени бикини до 166 см и над 166 см; мъже бодибилдинг до 80 кг и над 90 кг и абсолютна категория. Билети може да намерите в магазина „Тренербг“, който се намира на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ №21 или на място, в зала „Яворов“ преди старта на състезанието.

Турнир „Скаптопара“ се организира от СК „Тренербг - Благоевград“, съвместно с Община Благоевград и Българска бодибилдинг и фитнес федерация.

Събитието е включено в Спортния календар на Община Благоевград и е част от добре водената политика от кмета д-р Атанас Камбитов за развитието на различни спортни дисциплини и условия в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони