Благороден жест: Баскетболисти на Академик Бултекс 99 (Пд) се срещнаха със самотни възрастни хора

Баскетболен клуб „Академик Бултекс 99” (Пд) предприе поредната си благородна инициатива и показа, че Коледа не е единственото време, за да зарадваш някого и да стоплиш сърцето му.  Трима баскетболисти от представителния тим - Васил Михайлов, Мануел Джонсън и Адриян Секулов, се срещнаха в четвъртък със самотни възрастни пловдивчани, с които поговориха на чаша кафе и парче торта ги поканиха на своите домакински мачове в новата зала „СИЛА”.

Инициативата за таза среща бе съвместна идея на социалния работник Мария Йорданова, която има собствена агенция за грижи за възрастни хора в нужда, и спортния директор на БК „Академик Бултекс 99” (Пд) Тина Димитрова. Мъжете и жените от третата възраст бяха силно впечатлени от баскетболистите и тяхното напрегнато ежедневие, изпълнено с тренировки и мачове, и на свой ред разказаха спомени, както и за това как те самите живеят. Бившият строителен инженер Атанас Вълчанов, участвал преди години в построяването на най-високия хотел в Пловдив – „Санкт Петербург”, показа на баскетболистите уникална вещ - часовник с герба на Либия, подарен му лично от покойния президент на арабската държава Муамар Кадафи.

В края на срещата хората от третата възраст пожелаха на „Академик Бултекс 99” само победи в Националната баскетболна лига и в турнира за Балканската купа, а Васко Михайлов ги покани още на първия домакински мач на отбора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони