Богдан Милчев, Институт по пътна безопасност: Депутат е взел пари, за да защитава интересите на застрахователи

Депутат, работещ в адвокатска кантора, е взел големи суми пари, за да защитава интересите на застрахователи. Това заяви Богдан Милчев от Института по пътна безопасност по БНТ. Той обаче категорично отказа да разкрие името на народния представител, както и парламентарната група, от която е депутат.

"Няма значение конкретното име или имена. Няма да го кажа, не бих искал да предизвикаме скандал, при положение че днес имаме толкова положителна новина", посочи Милчев. Според него, положителната новина е отпадането на тавана за обезщетения за близки на загинали в катастрофи:

"Разумът надделя, защото това е позицията на института. Не може да бъде лимитирана справедливостта за тези, които най-много са пострадали и са загубили близките си хора. Менда Стоянова (председател на Комисията по бюджет и финанси в НС - бел. ред.) се прояви като майка, като жена, която не защитава само интереса на застрахователите".

По думите на Милчев, основният ключ за разрешаването на проблема, е изготвянето на методиката, тъй като яко бъде прокарана без обществен дебат, е много възможно да се стигне до ограничение на плащанията. Методиката трябва да бъде справедлива и да следва добрите европейски практики, но и да е адаптирана към България, допълни експертът.

Относно твърденията, че застраховка "Гражданска отговорност" може да достигне 1000 лв, той коментира, че това е спекулация, използвана от застрахователите. "Искаха да поставят ултиматум, че ако не бъде прието тяхното предложение, ще стане 1000 лв", обясни Милчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България