Бойко Борисов: В ГЕРБ направихме най-евтината предизборна кампания досега

Не може да отидеш да се разхождаш на Орлов мост и да говориш за върховенството на закона, каза премиерът в интервю за Нова телевизия

Направихме най-евтината кампания досега. Без дарения от физически и  юридически лица, без никакви допълнителни средства извън държавната субсидия за ГЕРБ, заяви лидерът на партията Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия.

Няма никакви договорки. Имаше разговори само за Плевен, но в крайна сметка от ГЕРБ не се съгласиха, каза той в отговор на въпрос дали има негласни уговорки с ВМРО за местните избори.

За мен на първо място е важно ГЕРБ да запази позицията на първа политическа сила. Колегите от Патриотичния фронт също да се представят добре, за да потвърдим позициите си в управлението, каза Борисов.

На някои структури бяха нанесени тежки поражения. В Ямбол вероятно ще понесем тежки поражения, но беше важно за партията. Няма да забравя как веднъж влизах в Търново и ме посрещна плакат "Добре дошли в Цветановград". Нещата приключват, когато някой каже, че не може никой да го накаже, каза още Борисов.

Сигурно сме омръзнали, но хората си казват, че по-добро няма, заяви лидерът на ГЕРБ. Нещо може първоначално да ти се стори по-русо, по-хубаво, но после леко-леко се примъкваш обратно вкъщи, сравни шеговито той.

Накрая са останали десетина души, разговаряли са с тях, осигурили са им трасе към президентството и са освободили Орлов мост, съобщи премиерът как е приключила незаконната блокада на кръстовището. Не може да отидеш да се разхождаш на Орлов мост и да говориш за върховенството на закона. Има два милиона души, които са против това, посочи той.

Щеше да е отвратително да окървавят този ден. Взели бяха много мерки, но си заслужаваше, каза Борисов за безпрецедентната охрана около ВСС във връзка с вчерашните демонстрации около избора на главен прокурор. Това е законът - който даде пръв заявка, получава мястото за протест, обясни той защо единият протест не е бил разрешен.

Не се меся в работата на президента. Законът е такъв и е спазен, коментира премиерът процедурата. Законът беше променен по времето на Христо Иванов - съдиите да си избират съдии, прокурорите да си избират прокурори, напомни Борисов.

Обществото щеше ли да вярва на избран партиен кандидат или кандидат на управляващото мнозинство - не, отговори за пореден път премиерът на въпрос защо правосъдният министър не издигна кандидатура за главен прокурор.

Цял свят ще чуе, че е паднал мониторингът за България, не за Борисов. Това е добър сигнал за инвеститорите, за държавата. Утре ще управлява някой друг, каза премиерът за доклада на ЕК.

Любимата ми улица сега е "Граф Игнатиев" след ремонта. Защото дълго време живеех на "Граф Игнатиев" и "Любен Каравелов" и с спомням каква разруха беше десетилетия наред, каза Борисов в отговор на въпрос.

Обираха ми няколко пъти къщата в Банкя, апартамента, по време на управление на БСП, разказа той в отговор на въпрос дали е ставал жертва на престъпление.

Кучетата на са ми любимото хоби. Като дойде внука някоя вечер, му рисувам, разказа Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика