Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор)

Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Катаджии спрели голфа им за проверка

08_1_191519Двама от най-издирваните от МВР мъже бяха заловени след случайна пътна проверка. Красимир Йорданов-Джонката (40 г.) и Кирил Микев-Свещичката (35 г.) бяха търсени от 75 дни под дърво и камък за взривени банкомати в София и страната. Те били засечени малко след полунощ вчера. Двамата пътували с “Фолксваген Голф”от пернишкия кв. “Църква” към село Студена.

Катаджии вдигнали стоппалка за проверка. Голфът обаче спрял чак след 150 метра. От него изскочили Джонката и Свещичката и хукнали да бягат – прескачали ограда, бягали през дворове. Преследването продължило около час, казаха от МВР. В гонката се включили униформени от две полицейски управления в Перник. Един от апашите бил задържан на улицата. Другият пък скочил в ледените води на р. Струма и се опитал да се потопи, за да не бъде открит. Полицаите обаче успели да го извадят и го оковали с белезници.

Джонката и Свещичката вече са с повдигнати обвинения, казаха от прокуратурата. Двамата бяха обявени за издирване на 9 ноември м. г. Тогава те и още двама техни авери взривиха със сгъстен въздух банкомат в Сапарева баня. Край село Боснек, на връщане към родния им град Перник, Кирил Микев, Красимир Йорданов и Тодор Богданов попаднаха на полицейска блокада. С джипа си БМВ се хвърлиха в дере и избягаха в гората.

За издирването им бяха пратени спецчасти, но без резултат. Полицаи заловиха съучастника им Господин Динев, който бе обвинен за кражбата на джипа БМВ, който бил използван от бандата, както и че бил “отцепка” при взрива в Сапарева баня. Продължава издирването на Тодор Богданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право