Ботас погледна към титлата

Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas celebrates on the podium after winning the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on April 30, 2017. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC (Photo credit should read ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Getty Images)

Валтери Ботас вече крои планове да се възползва максимално от престоя си в „Мерцедес“ и да се намеси в борбата за титлата. Финландецът получи едногодишно удължаване на договора, но шефът на отбора Тото Волф признава, че иска да има право на избор на нов пилот в края на следващия сезон. Това вероятно е накарало новакът да оспори реда в тима, който обслужва звездата Люис Хамилтън.

„Имам шансове за титлата, но за да не ги изгубя, трябва да започна да побеждавам Хамилтън и Себастиан Фетел – заяви Ботас. - При това колкото се може по-скоро. Във Формула 1 всичко е възможно, особено когато има седем състезания до края на сезона.“

Планът „минимум“ за Ботас е второто място в шампионата, за което трябва да изпревари звездата на „Ферари“ Фетел.

„Иначе няма да изпълня целта, която си поставих преди началото на сезона – призна финландецът. - Не съм тук, за да остана трети, а освен това трябва да дам своя принос за титлата на „Мерцедес“ при конструкторите.“

Даниел Рикардо („Ред Бул“) пък даде най-добро време в първата тренировка на уличното трасе в Сингапур. Сесията мина без никакви инциденти, а австралиецът остави на една десета зад себе си Фетел и съотборника си Макс Верстапен. Хамилтън остана с 4-и резултат на близо половин секунда. Ботас пък е едва 6-и на почти секунда зад Рикардо, което потвърди прогнозите, че уикендът ще е труден за „Мерцедес“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт