Брутален феминизъм и политкоректни глупости в „Капитан Марвел“

Новата партийна линия се спазва от Холивуд

Радикалната феминистка пропаганда на Холивуд продължава с “Капитан Марвел”. По-малко от два месеца преди премвиерата маркетинговата кампания се разгръща и е доминирана от жени и цветнокожи образи, което е в съзвучие с новата партийна линия на “това, което имаме като прогресивен елит”.

Действието на “Капитан Марвел” се развива в миналото, през 90-те години на ХХ в. В центъра на историята е пилотът от женски пол Каръл Денвърс, изиграна от извънредно досадната и радикална холивудска феминистка Бри Ларсън. Благодарение на ДНК на извънземните крий тя придобива свръхсилите, която я правят Капитан Марвел. В началото на филма тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд от космически полицаи, наречени Старфорс. Когато след инцидент Денвърс се озовава на Земята, тя открива потиснати спомени от миналото си и се превръща в единствената надежда на хората, хванати в капана на войната между крий и извънземната раса скръл, предвождана от злия Талос (Бен Менделсон).

Режисьори на “Капитан Марвел” (“Captain Marvel”) са Анна Боден и Райън Флек (“Mississippi Grind”, “Half Nelson”), а сценарият е дело на Мег Лефов (“Отвътре навън”), Никол Пърлман (“Пазители на галактиката”), Женива Робъртсън-Дуорет (“Tomb Raider: Първа мисия”) и Лиз Флахив & Карли Менш (“Glow”). В ролите са освен Бри Ларсън са още Джуд Лоу, Самюъл Л. Джаксън, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Джимон Хонсу, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино