БСП – Бургас скочи срещу новото райониране и шапката на Варна

"Подготвени за три варианта за промяна в районирането на страната. Притеснени сме да не се преме един от вариантите, при който Бургас и Варна се сливат в един район, с център Варна.

Защо ГЕРБ мълчат по този въпрос?" Това попитаха вчера народните представители от БСП Бургас. Лидерът на червените Стойко Танков заяви, че социалистите са готови за общи действия с останалите политически партии да защитят Бургас като център на икономически район.

"Ако допуснем горепосочения, 2-ри вариант, това ще бъде поредният удар върху Бургас като административен и икономически център на страната”- заяви Танков.

Депутатът Николай Тишев добави, че е поел ангажимент тази седмица в Народното събрание да инициира среща с останалите народни представители от област Бургас и ако трябва, ще се подготви декларация, която всеки да подпише.

„Правят се срещи във Варна и в София, а тук, в Бургас, никой не идва. В момента няма проблем със Североизточния регион, с център Варна, както и с Югоизточния, с център Бургас. Всички тези реформи се правят, защото Северозападният регион е паднал под 800 000 човека. Заради него разбъркват другите региони, които стоят добре” – каза народният представител. Той посочи, че кметът на Бургас е вторият човек в ГЕРБ и той, както и депутатите от ГЕРБ в Бургас, трябва да се намесят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини