БСП покани премиера, а ГЕРБ - президента на дебатите за изтребителите в парламента

Депутатът от БСП Антон Кутев настоя премиерът Бойко Борисов да се яви в Народното събрание за дебатите по сделката за закупуване на нови изтребители. Няма как да формираме мнението си по този въпрос без министър-председателя, от когото до голяма степен той зависи, посочи Кутев. Той попита къде е премиерът и защо "го няма" от две седмици за пръв път в политическата му кариера.

Данаил Кирилов от ГЕРБ покани на дебатите да присъства върховният главнокомандващ на армията - държавният глава Румен Радев. Той не е идвал в парламента от последните дни на предишния парламент, посочи Кирилов.

Председателят на НС Цвета Караянчева увери, че ще уведоми премиера и администрацията на президента за поканите.

img_2929-01-1200x800Народното събрание обсъжда Проект на решение за разглеждане на предложенията и мотивите за тях, посочени в доклада на Министерския съвет относно резултатите от провеждането на оценка на изпратените предложения съгласно Примерен план (Пътна карта) - приложение № 3 към Актуализирания проект за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет“, приет с решение на Народното събрание (ДВ, бр. 51 от 2018 г.), и за възлагане на министър-председателя да създаде организация и преговорен екип за изготвяне на проект на международен договор и провеждане на преговори с правителството на Съединените американски щати за придобиване на нов тип боен самолет.

В пленарната зала е вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика