България участва на ловно изложение в Москва

Ñåâåðîèçòî÷íîòî äúðæàâíî ïðåäïðèÿòèå ïðåäñòàâè ñòðàíàòà íè íà ëîâåí ôîðóì â Ìîñêâà

Североизточното държавно предприятие представи България на международното ловно изложение "ARMS&HUNTING" в Москва. Българският щанд привлече огромен интерес от страна на руските ловци за организиран ловен туризъм у нас. Представители от ловните стопанства „Тервел” и „Шерба”, експерт по ловностопански дейности, както и директорът на предприятието инж.Веселин Нинов презентираха разнообразието от дивеч и високото качество на ловните услуги у нас.

Посетителите на изложението питаха за организирания лов в различни части на страната и заявиха готовност за участие още в следващия ловен сезон у нас. Специално за изложението беше подготвена рекламна брошура с ловните ни дестинации.

За да утвърдят своите добри позиции в Европа и в частност на Балканите, ловните стопанства към СИДП се представиха и на ловното изложение в град Вараждин, Хърватия от 7 до 9 октомври. Българските експерти обмениха опит с конкуренти от страната-домакин, от Румъния и Сърбия. Те посетиха и две от ловните стопанства в региона, където с хърватски колеги обсъдиха грижата за дивеча и проблемите, свързани с него.

В обхвата на СИДП има 13 горски и 5 ловни стопанства на територията на областите Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Държавните ловни стопанства „Черни Лом“, „Паламара“, „Балчик“, „Шерба“ и „Тервел“ се гордеят с трофейните качества на дивеча. Сред най-разпространените видовете, обект на ловен туризъм, са благороден елен, сърна и дива свиня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини