Български кошмар в Лига Европа

„Лудогорец“ не е сам в българските сълзи на старта в Лига Европа. Всеки чужд отбор с наш легионер загуби първия си мач. Толкова ли сме слаби за Европа?

Най-славно се представи малкият люксембургски „Дюделанж“. Отборът бе на косът от сензация, но падна у дома с 0:1 от седемкратния европейски шампион „Милан“. Българинът Единсон Йорданов влезе в 84-ата минута, но не помогна за чудо. Гонсало Игуаин се разписа след час игра. Досега „Дюделанж“ отстрани шампионите на Полша и Румъния – „Легия“ и „Клуж“, по пътя към групите.

Симеон Славчев, един от най-постоянните наши легионери, не беше в групата на „Карабах“ при 0:2 от „Спортинг“. Именно в Лисабон бе първата международна стъпка на халфа, но той почти не игра за „лъвовете“. В „Карабах“ Славчев по принцип е титуляр, но сега лекува контузия.

Ивелин Попов влезе за четвърт час при загубата на „Спартак“ (Москва) с 0:2 като гост на „Рапид“ (Виена). Нападателятсе появи вместо Педро Роча, когато австрийците вече бяха вкарали и двете си попадения.

Новото попълнение на унгарския шампион „Види“ – Георги Миланов, единствен започна титуляр от нашите. Халфът получи и жълт картон при домакинското поражение с 0:2 от БАТЕ (Борисов). В 76-ата минута Миланов беше сменен.

В обявения за Мач на абсурда, както дори в Германия нарекоха дуела „Лайпциг“ – „Залцбург“, австрийците спечелиха с 3:2 в последната минута. УЕФА си затвори очите и пусна двата отбора в евротурнирите, въпреки че са собственост на компанията за енергийни напитки „Ред Бул“. След края играчите на „Лайпциг“ дори скочили един на друг, а резервите не догледали края. В последните четири мача „Лайпциг“ е пуснал 10 гола.

Стивън Джерард продължи своята приказка като треньор. Неговият „Рейнджърс“ измъкна 2:2 като гост на „Виляреал“.

Двата английски отбора – „Арсенал“ и „Челси“, стартираха с победи „Артилеристите“ сразиха „Ворскла“ с 4:2 у дома, а „сините“ надиграха ПАОК с 1:0 в Солун. Гърците са заплашени с наказание от УЕФА. В сектор „В“ имаше огромно знаме с политически надпис „Македония е една и тя е тук“.

Без свои фенове, спрени от кметството, „Айнтрахт“ срази миналогодишния финалист „Марсилия“ – 2:1 на чужд терен. От страх от безредици германски запалянковци в града въобще нямаше. „Айнтрахт“ игра повече от половин час по-малко, но накрая триумфира с гол в последната минута.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ