Варна се стяга за зимата с 1.2 млн. лева

Варна е готова да посрещне предизвикателствата на настъпващата зима. Това стана ясно на заседание, проведено в община Варна, за подготовката на институциите срещу рисковете на предстоящия сезон.

"1,2 млн. лева са предвидените средства от местния бюджет за целта", посочи зам.-кметът инж. Христо Иванов. 4 фирми са ангажирани с поддръжка на уличната мрежа при зимни условия, като те разполагат с необходимата техника и инертни материали. Училища, детски градини и ясли са осигурени с отопление, медикаменти и хранителни продукти. Снабдени са с пясък и сол срещу заледяване на районите около тях. Приютът за временно настаняване може да приеме до 100 души, като в момента са настанени 36 нуждаещи се. Изготвен е списък с хората, които са на хемодиализа, за подкрепа и транспортиране по необходимост. От "Енерго-Про" обявиха, че са осигурени 10 екипа за 24-часови дежурства, има и постоянна аварийна група. От ВиК Варна са направили профилактика на основните и главни водопроводи в града. Районните кметства сформират комисии, които осигуряват и контролират дейностите по места на зимната поддръжка. До края на месеца те трябва да се срещнат с фирмите по почистването на уличната мрежа.

По данни на метеоролозите дните около Коледа във Варна ще бъдат без снеговалеж, по-ниски температури се очакват около Нова година. За януари и февруари 2019 г. синоптиците прогнозират по-меко време от обичайното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България