Вдигат лимита на пътувания в картите на пенсионерите

От 6-ти декември, лимитът в картите на пенсионерите в Бургас ще бъде увеличен от 50 на 80 пътувания месечно или с 60% повече. Това съобщи омбудсманът Тодор Стамболиев.

През ноември миналата година получих сигнал за проблем с т.нар. „ограничен брой“ пътувания за пенсионерите, които са си закупили електронни карти. Тогава нашите възрастни съграждани ми споделиха, че лимитът от 50 пътувания месечно не им е достатъчен. От примерите, които те ми дадоха, стана ясно, че дори и да планират пътуванията си по две на ден, те не им позволяват да водят нормален социален живот, защото ако искат да посетят своите близки, внуци, да ходят редовно при своя личен лекар, в болница, в аптека, където да си закупят лекарства, до пенсионерския клуб, до театър, до местата, където могат да си плащат сметките, лимитът ще бъде надхвърлен.

Бих искал да подчертая достойното поведение на бургаските пенсионери, които не търсиха намаление цената на картата им за пътуване в градския транспорт, а само увеличение на броя пътувания за даден месец, разказа омбудсманът на Бургас.

Тодор Стамболиев потърсил съдействие от кмета на Община Бургас Димитър Николов. Градоначалникът е екипът му обсъдили проблема и така се стигнало до взето решение от 6 декември лимитът в картите на пенсионерите да бъде увеличен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България