Великият Илон Мъск е безсилен пред собственото си семейство

Доведената сестра на милиардера роди дете от 72-годишния му баща

Той е основател на Tesla и SpaceX. Състоянието му се оценява на 21 млрд. долара. Пълен е с идеи и планове – създава електромобили, усвоява космоса, използва слънчевата енергия и разработва изкуствен интелект. Определено е един от малкото хора, които са способни да променят настоящето и бъдещето на целия свят. Не може да повлияе обаче на членовете на собственото си семейство.

Нарича родителя си „адово изчадие”

Вече половин година Илон не общува с родителя си Ерол Мъск, бивш строителен инженер, който живее в Южна Африка. На въпросите на журналистите за причините за свадата милиардерът отговаря разгорещено: „Баща ми е изчадие от ада. Той е вършил най-лошите неща, които може да се извършат. Правил е престъпления, които изобщо не можете да си представите”.

Това обяснение беше добре дошло за таблоидите и британският Daily Mail се добра до истината, която се оказа наистина ужасна. Имало логика Илон да не прави публичен личният живот на богатото си и благополучно изглеждащо семейство. Изясни се, че 72-годишният родител неотдавна е станал баща, а детето е родено от 30-годишната Яна Безуиденхаут, която е дъщеря на втората му, вече бивша жена Хайде. Понятно е защо, узнавайки за това явно кръвосмешение, Илон е толкова разгневен.

Майка му и на 69 е световен модел

Илон се ражда в Претория, където израства. Майка му Майе Мъск била най-известната жена в страната – красавица, модел, финалистка на конкурса „Мис Южна Африка”. И досега дамата блести на котешката пътека и се снима в най-престижните лъскави списания, като днес, вече в САЩ, тя е един от най-известните възрастни модели на планетата.

Бащата на Илон бил влюбен в нея от детството им, двамата били съседи. Женейки се по-късно, той жъне успехи в строителния бизнес и осигурява охолен живот на семейството си.

Когато Илон е тийнейджър, родителите му се развеждат. Майката завежда децата в Дърбан, но младежът и по-малката му сестра Кимбал решават да заживеят с баща си в Претория.

Малката сестричка

Ерол се жени за Хайде Безуиденхаут, вдовица с две момчета и едно момиче - Яна. По време на брака на съпрузите се раждат 2 дъщери. Голямото семейство живее в огромна къща, родителите не делят децата на родни и доведени. Илон винаги е смятал Яна за малката си сестричка и е понятно защо новината, че тя е забременяла и родила от баща му, го ударила като гръм от ясно небе.

След 18 години съвместен живот бракът на Ерол и Хайде се разпада. Днес той твърди, че почти не я помни и ако я срещне на улицата, дори не би я познал. Обаче с доведената си дъщеря Яна, както се изясни, винаги е поддържал твърде близки отношения.

Съдбата не е благосклонна към девойката: тя се пристрастява към наркотиците, след това забременява и ражда дъщеря, която отглежда сама. Днес възпитава 10-месечния Елиът - от доведения си баща, който е с 42 години по-възрастен от нея. Ерол в началото се съмнява дали детето е негов син и принуждава Яна да направят ДНК експертиза. Тестът доказва бащинството му.

„Ситуацията наистина е деликатна и тя разби семейството – разказва пред Daily Mail близък приятел на фамилията. – Яна винаги е смятала Ерол за свой татко, той я е възпитавал от 4-годишна и е единственият баща, когото е познавала и обичала.” Майката на Яна застава на страната на дъщеря си, тя се грижи за своя внук. И до последно е криела, че бащата на бебето е бившият й съпруг...

Таткото иска да се радва на живота

И докато Илон, узнавайки за кръвосмешението, е обзет от дива ярост, Ерол не смята ситуацията за необикновена: „Да, любимото момиче Яна ми роди син. И какво в това не е наред? Разбира се, аз обичам това дете, въпреки че не е планирано. Разказах, че ще стана баща, на дъщеря си Александра. Мислех, че ще ме подкрепи, но тя заяви, е съм болен, луд. Разказа на останалите и всички се разсърдиха. Сега цялото семейство ми се ядосва. Те смятат, че имам старчески маразъм и искат да ме изпратят в дом за стари хора, защото не вярват, че още мога да се радвам на живота и да възпитавам малко дете”.

На въпроса не го ли смущава фактът, че Яна му е дъщеря, Елър отговаря: „Аз бях сам 20 години, нямам осиновени дъщери или синове, имам само 4 бивши съпруги”.

А колкото до „радостта от живота”, Елър не преувеличава – има частен самолет, плува и лови риба на собствената си яхта и бръмчи със сребристо бентли. Упорито отказва да признае, че ситуацията го е скарала със сина му: „Честно казано, не разбирам защо Илон толкова се притеснява. Навярно не може да ми прости, че не пожелахме да живеем с него в САЩ”.

Предан и грижовен син

На 12 Илон създава и продава за 500 долара своята първа компютърна програма – видеоиграта Blastar. А на 18, независимо от протестите на баща си, заминава да учи в един от канадските университети. Там основава и продава за 22 млн. долара първата си фирма, специализирана за програмно осигуряване на новинарските компании. След това разработва системата за електронно плащане PayPal и става милиардер, преди да е навършил 30.

Вече приказно богат, той премества баща си, Хайде и децата им в Америка. Купува им разкошен дом в Малибу и ги осигурява с всичко необходимо. Но Ерол, по думите му, се чувства като в клетка. Заедно с Хайде тайно си издават паспорти в посолството на Южна Африка и фактически избягват от САЩ. Независимо от това Илон продължава да се грижи за тях.

Богат, неженен и нещастен

И в личния живот на Мъск всичко е сложно. С първата си съпруга, Джъстин, са състуденти в Канада. Женят се през 2000 г. и един след друг на бял свят идват петимата им синове. През септември 2008 г. обявяват развода си, тъй като Мъск изневерява на съпругата си с британската актриса Талула Райли, за която се жени през 2010 г. След две години се развеждат и само след година подновяват брака си. През март 2016 г. е окончателната раздяла – тогава Илон вече тайно се среща с Амбър Хърд, бившата съпруга на Джони Деп.

Август 2017 г. датира раздялата с вятърничавата блондинка, но и след това двамата са забелязвани заедно на различни събития. В началото на т.г. източник разкри пред US Weekly, че двойката е решила да даде втори шанс на връзката си, но през февруари окончателно обявиха, че са решили всеки да поеме по своя път.

По думите на Илон раздялата е много болезнена за него: „Аз наистина я обичах, беше ми много мъчно. Въпреки че с Амбър прекратихме връзката си, ние оставаме приятели”.

Сега един от най-желаните ергени на планетата е соло. След раздялата с Хърд той така и не е срещнал нова изгора. По думите му няма нужда от увлечение за една нощ – търси си жена за сериозни отношения: „Трябва ми спътница в живота, близка душа. Ако не съм влюбен, ако нямам дълготрайна връзка, аз съм нещастен”.

Милиардерът с два брака и пет деца признава, че ненавижда да заспива сам: „Аз не мога да бъда щастлив, ако нямам някого до себе си... Когато си сам в огромен празен дом, в който слушаш само ехото на стъпките си и когато няма никой на съседната възглавница... Как може да си щастлив в подобна ситуация? Когато бях дете, казвах: не искам да оставам сам. Сега говоря същото: не искам да живея в самота”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица