Вечният или временните? (ИНФОГРАФИКИ)

Стил на игра или късмет е причината Федерер да не се контузва

Роджър Федерер започва защитата на титлата си на Аустрелиън оупън като рекордьор по титли от Големия шлем при мъжете. Но по всичко изглежда, че Маестрото скоро може да надмине и това постижение с още по-впечатляващо.

37-годишният швейцарец по всеобщо мнение е лидерът на най-силното поколение в историята на тениса. А също и ветеранът в компанията на най-силните, тъй като Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри са малко над 30-е.

И Роджър като нищо може да „надживее“ знатните си противници, поне на корта. Един от т. нар. „голяма четворка“ - Мъри, обяви, че слага край на кариерата си след турнира в Мелбърн заради многобройните травми в последните години.

„Тъжен съм от оттеглянето му, но го разбирам“, заяви и Надал, който също е видял предостатъчно от обратната страна на медала. Джокович пък излезе от „лазарета“ в началото на миналата година, за да възстанови доминацията си, а ключът се оказа успешната операция на лакътя, която сърбинът дълго отлагаше.

„Може би стилът ми на игра е по-щадящ от този на другите момчета – смята Федерер. - Аз също полагам огромни усилия по време на мачовете, но наистина не тичам толкова много. А може би просто имам късмет. Понякога се чудя как коленете ми или гърбът са наред след някой тежък мач.“

Явно е време Роджър да поиграе повече с момчетата от поколението на Александър Зверев, Карен Хачанов и Стефанос Циципас. Може би някой от тях ще успее да го детронира.

Повече интрига сякаш има в женската надпревара, тъй като вече години наред дамите излъчват различни шампионки в турнирите от Шлема. Властването на новата №1 Симона Халеп е доста по-неубедително от това на Серина Уилямс, а и здравословното състояние на румънката сякаш не й позволява да играе на максимум през цялата година. Американката продължава да преследва рекорда на Маргарет Корт от 24 титли от Шлема, но вече пропиля твърди много шансове на крачка от целта. Но трофеят не се печели единствено с място в ранглистата, а в последно време Анжелик Кербер се справя най-добре с вдигането на купите, въпреки че рядко се озовава на върха на класацията.

TENNIS: Australian Open women’s preview 2019

TENNIS: Australian Open women’s preview 2019

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт