Взривената бомба в центъра на Монтана била за сплашване

Експлозия е избухнала през нощта в сряда в центъра на Монтана на метри от Областната администрация и общинската управа. Взривът е станал на площад „Алеко Константинов” край заведение, известно в града като „Аквариума”.

Според жители на района трясъкът се е чул към 3 часа, но сигналът в полицията е подаден чак сутринта. Служители на МВР са отцепили мястото и са извършили оглед. Според първоначалните данни експлозията е потрошила само стъкло на заведението и част от дървения под, щети и пострадали няма.

Кафенето „Старсбар” е на бизнесмена Стефан П. - Бухала, който се занимава с внос на автомобили, има автосервиз и магазин за закуски. Преди да бъде закупено от него обаче то е имало други собственици, казаха осведомени.

Няколко часа след взрива в Монтана пристигнаха сапьори от Специализирания отряд за борба с тероризма /СОБТ/, които извършиха оценка на вида и количеството на взривното вещество. Според експерти край кафенето е взривена самоделна бомба с малка мощност, най-вероятно заредена с тротил. От вида и количеството на използвания експлозив е ясно, че най-вероятно бомбата е била само за сплашване, казаха криминалисти.

Според осведомени обаче Стефан П. е заявил пред служители на МВР, че не е получавал заплахи и няма никакви подозрения кой и защо е поставил взрива край кафенето му. „По случая е образувано досъдебно производство. Направен е оглед и са назначени експертизи. Работи са по всички възможни версии за изясняване на извършителите на деянието”, заяви директорът на ОД на МВР- Монтана ст. комисар Ивайло Антонов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България