Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в четвъртък, 2 август 2018

Шабан ДаракчиДжендър агенти от БАН купени за 24 000 долара

И учените в БАН ще налагат джендър-идеология сред учениците. На 30 юни – три дни след като Конституционният съд обяви, че Истанбулската конвенция противоречи на конституцията, учени от БАН изпратиха докладна, че са получили ЮНЕСКО грант от 24 000 долара за джендър обучение

 

 

Созопол се прости с Божидар ДимитровСозопол се прости с Божидар Димитров

Семейството на професора разпръсна част от праха му в морето до остров Свети Иван. Дъщерята на Божидар Димитров - Мария, неговата сестра, кметът на морския град Панайот Рейзи се качиха на специално корабче, за да изпълнят последната воля на историка.

 

 

Соня ЯнкуловаПолитически мотиви в делото за Пирин

Съмнения за политическа обвързаност на съдия Соня Янкулова се появиха веднага след присъдата за отмяна на решението на Министерския съвет за изменението в действащия План за управление на Национален парк „Пирин“.

 

 

ракия и шопска салатаЗа храна и алкохол харчи българинът

Над 34% от разходите на българските домакинства отиват за храна, алкохол и цигари. Малко над 4 на сто се дават за пиене и пушене, а 30 на сто се харчат за продукти, сочат обобщени данни на Евростат и НСИ. Най-голямото перо от харчове за 2017 г., е била храната, показва анализ на Евростат.

 

 

 

Андрей Ковачев, ГЕРБДа кажем “не” на фалшивите новини

Интервю с Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България