Вижте акцентите в броя на "Труд" от сряда, 22 ноември 2017

Според изследване, проведено в страните от ЕС

Българката

в кухнята, българинът да

печели и да не реве

02-1

Според 81% от българите най-важната роля на жената е да се грижи за дома и семейството, а на мъжа - да печели пари. Това показват данни на Евробарометър, събрани през юни 2017 година. България е държавата в целия Европейски съюз, в която най-много хора са съгласни с посочените твърдения. На другия полюс е Швеция, в която само 11% от хората смятат, че мястото на нежния пол е до печката. В целия Европейски съюз 54% смятат, че не това е най-важната роля на жената.

Борисов: В България

има най-малко евроскептицизъм

04-1

“България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм, българският народ продължава да вярва в ЕС.” Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на пленарното заседание между правителството и делегацията, водена от председателя на ЕП Антонио Таяни. Борисов подчерта, че сме една от държавите, които успяха да направят разлика от това да са във Варшавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ и да са в ЕС. “Това беше един осъзнат избор и не случайно българският народ продължава да вярва в ЕС”, заяви премиерът.

Шефът на „Лукойл България” Валентин Златев:

Звездата на Марешки

изгря при министър Дянков

unnamed

“Звездата на г-н Марешки изгрява много странно през 2011-2012 г. при финансовия министър Симеон Дянков. Аз не твърдя нищо по този повод, но от този момент досега няма нито една приключила финансова ревизия, нито приключила проверка на митниците и нито един акт. А има започнати много”. Това заяви пред журналисти на излизане от Софийската градска прокуратура Валентин Златев, шеф на Българската петролна и газова асоциация и генерален директор на “Лукойл България”. Той бе призован да се яви във връзка със сигнал на зам.-председателя на парламента Веселин Марешки.

Столичната община

купува 22 автобуса на газ

9-1

Градската управа в София ще купи 22 автобуса на газ, вместо 30 на дизел. Това ще стане, ако Столичният общински съвет приеме в четвъртък предложението, внесено с доклад на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев. В него той иска СОС да отмени решението си от април 2016 г. и да приеме предложението за новите возила. Миналата година градската управа щеше да даде малко над 8,6 млн. лева за 30 дизелови автобуси.

 

Атия на бунт заради

смъртта на 16-годишния Костадин

11-1

 

Жителите на бургаското село Атия излязоха на протест и блокираха пешеходната пътека на пътя Бургас-Созопол. Повод за бунта им стана поредната катастрофа, отнела живота на 16-годишния Костадин Джардов. Призори в понеделник момчето бе блъснато и убито от джип, докато пресичало на зебрата към автобусната спирка, за да отиде на училище в Бургас.

 

Чети вътрешната политика между редовете

13-1-kuti

Няколкото оставки в средите на управляващите бяха по-скоро „подарени“ по тактически съображения на БСП - анализ на д-р Борислав Цеков, Институт за модерна политика

 

 

Българите не правят разлика между политика и емоция

димитър йончев

Интервю с експерта по национална сигурност проф. Димитър Йончев

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България