Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в сряда, 13 септември 2017

В каса без дъно наливат парите за здраве

02-1

Кризисен план срещу сериозния недостиг на средства в НЗОК и нарастващите дългове на институцията обсъжда Надзорният й съвет. Дебатите са на база анализ на Министерството на финансите за паричното състояние на НЗОК. Над 476 млн. лева са дълговете на касата към момента, основно към лечебни заведения и доставчици на лекарства.

 

Без нов дебат

за референдума на Слави

04-1new-cmyk

Депутатите няма да се произнасят изрично за референдума на Слави Трифонов. Това стана ясно преди началото на тазседмичната пленарна сесия от изявления на народни представители от мнозинството. Преди дни в коментар за сроковете, които следва да бъдат спазени, говорителят на ЦИК Александър Андреев заяви, че „народното събрание трябва да се произнесе в тримесечен срок по отношение резултатите от националния референдум и този срок изтича на 14 септември”.

Има заподозрени

за отвличането на Адриан

10-1

Службите имат заподорени за отвличането на 25-годишният Адриан Златков, научи “Труд” от източници от разследването. Младият мъж, син на собственик на голяма софийска автокъща, бе държан в плен 11 дни. Той бе освободен в неделя късно вечерта след платен откуп. След отвличането от МВР запазиха пълно мълчание около случая. Според запознати този ход бил предприет, за да не бъде застрашен Адриан.

 

Сърбите осъзнаха силата на малцинството в Косово

13-kuti

Как стана така, че националистът Александър Вучич подкрепи най-омразния си враг - Рамуш Харадинай - анализ на Костадин Филипов

 

 

 

Британците и

“Хенри VIII” в ХХI век

12-1

Експериментът Брекзит взе опасен завой - коментар на Благовест Бенишев

 

 

 

 

Грижим се Плиска да придобие съвършен вид

проф. Станислав Станилов

Интервю с проф. Станислав Станилов

Честита Аня!

аня пенчева

Силует на Аня Пенчева

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България