Вижте акцентите от броя на вестник "Труд" в неделя, 8 октомври 2017

Синдикати

плашат със стачка работодателите

04-1

Ако се стигне до протести, те ще са първо под прозорците на работодателите и след това под прозорците на властта. Това обявиха лидерите на КНСБ и КТ “Подкрепа”. Пламен Димитров и Димитър Манолов се срещнаха вчера на Световния ден за достоен труд - 7 октомври. Постигната бе договореност в понеделник стачните комитети на двете организации да заседават заедно в Национален стачен комитет, за да обсъдят общи действия.

Мокър сняг затвори

прохода „Петрохан“

05-1

Проходът “Петрохан” остава затворен за неопределено време. Това обявиха в 17 ч вчера от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). Ограничено бе за всички видове моторни средства в участъка от село Гинци до село Бързия, където са паднали дървета от натрупания мокър сняг. Обявеният обходен маршрут бе през Искърското дефиле. За товарни автомобили над 12 тона бе забранено преминаването през прохода Троян-Кърнаре.

 

Българските рекорди в книгата на Гинес станаха 70

02-1

България фигурира в “Световните рекорди на Гинес” със 70 постижения, сочи справка на сайта на справочника. За 70-и път влязохме в Книгата на Гинес преди броени дни. За постижението са отговорни служители на “Марс инкорпорейтед България”, които подредиха най-голямата мозайка от бонбони M&M’s. Повече от 1 млн. шоколадови бонбона оформиха мозаечно лого с големина от 49,59 квадратни метра и обща площ 161 квадратни метра - колкото игрище за волейбол.

Да улесниш живота на бюрократа

чиновници, администрация, бюрокрация

От страните с най-тежки фискални кризи ли ще черпим идеи за своето финансово законодателство? Върви се към пълно премахване на позитивните работещи стимули за сметка на негативните неработещи - коментар на Стоян Панчев

 

 

Слави

би бил

добър

политик

12-1

Интервю с Алекс Раева

 

 

 

 

Летящите безпилотни

таксита стават реалност в Дубай

15-2

Дубай е на път да стане първият град в света с летящи безпилотни таксита, след като сключи споразумение с две компании - германска и китайска, и започнаха първите тестови полети. В края на септември дронът на германската “Волокоптер” летя в продължение на 5 минути над крайбрежния парк Джумейра, като достигна 200 метра височина, за да демонстрира как би могло да изглежда пътуването в градска среда с електрическо автономно летящо такси.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България