Вижте акцентите от броя на "Труд" в петък, 16 март 2018

Австрия е „за“

България в Шенген

04-01

Демонстрирана подкрепа за членство на България в Шенген изказа вчера в резиденция „Бояна” австрийският канцлер Себастиан Курц след среща с премиера Бойко Борисов. „Отдавна работим много добре с господин Борисов и се радвам, че през последните години имахме възможност да постигнем добри резултати”, подчерта Курц.

 

Според “Инерком”

ЧЕЗ не е решила да пусне държавата в сделката

14-1-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0

Решението българската държава да влезе в сделката с ЧЕЗ зависи изцяло от чешката компания, но засега няма яснота за тяхната позиция. Това заяви финансовият консултант на сделката Веселин Захариев по време на енергийна конференция, в която участва и енергийният министър Теменужка Петкова. “Ако ЧЕЗ каже не - държавата не може да влезе в сделката, дори “Инерком” да каже да, самият договор не може да бъде развален едностранно. Единственият начин е да действаме в унисон, заедно”, каза консултантът.

Калканът дойде за Благовещение

02-1

Пресен улов от калкан и акула ще има за Благовещение (25 март), когато по време на най-дългия великденски пост се яде риба. Голямата борса във Варна отсега е заредена с морските деликатеси. Цената на калкана е между 25-28 лв./кг, а по това време миналата година удари 35 лв. Кило прясна акула се предлага по 10-12 лв.

 

Пролетта идва със захлаждане и сняг

Трайно затопляне ще има след 25 март

дъжд, студено

През следващата седмица предстои чувствително захлаждане. Ще посрещнем астрономическата пролет, която настъпва на 20 март, със студено време и валежи от сняг. “През почивните дни ще превалява дъжд. В началото на следващата седмица, включително вторник и сряда се очаква чувствително понижение на температурите и превалявания от сняг в планините и по високите полета над 800 метра”, заяви пред “Труд” синоптикът от ТВ- МЕТ Петър Янков.

Москва отвръща на удара на Лондон

сергей лавров

Москва също ще изгони британски дипломати в отговор на обявеното от премиерката Тереза Мей експулсиране на 23-ма руски дипломати от Лондон, заяви вчера руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА “Новости”. “Съвсем скоро ще последва нашият отговор. Но ние като възпитани хора първо ще го съобщим на британските си колеги, а после и публично”, обясни Лавров.

 

Това ли е политическата ни позиция

“Туитър” е с прерогативи на България

екатерина захариева

“България стои до съюзника си Обединеното кралство. Използването на токсични химикали е незаконно и трябва да бъде осъдено по най-категоричния възможен начин.” С това съобщение в социалната мрежа “Туитър” в сряда вечерта българският министър на външните работи Екатерина Захариева обяви позицията на София в разгарящия се международен скандал, около покушението срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал

 

Прави като мен!

10_1

С коремното на лоста президентът Румен Радев подсказа, че всеки командир и политик трябва да води с личен пример - коментар на Евгени Генов

 

 

Дребните камъчета, които обръщат колата в наша полза

11-01-kuti

Маршовете „Шуми Марица“ и „Велик е нашият войник“ дават невиждани сили на българите - анализ на проф. Божидар Димитров

 

 

 

Очаквам провокации

в Украйна, ще обвинят Русия

румен петков

Интервю с бившия вътрешен министър Румен Петков

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България