Вижте акцентите от броя на "Труд" в понеделник, 27 ноември 2017

ГЕРБ: С БСП не желаем да се коалираме

01-1

“Не желаем да се коалираме с БСП не само днес, но и в бъдеще, защото имаме непреодолими различия във визиите си за развитието на България и различни представи за политически морал и ценности. Ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува в Европа.” Това е записано в декларация, която бе гласувана от 1200 делегати на четвъртото отчетно-изборно национално събрание на ГЕРБ.

 

Първата партия

на Марешки се разпуска

марешки

Софийският градски съд (СГС) реши да разпусне първата партия на Веселин Марешки - Национално движение за свобода и демокрация (НДСД). Решението на съдия Валерия Братоева е от 17 октомври, но още не е влязло в сила, защото Марешки го обжалва. НДСД е осъдена и да плати съдебните разноски – 80 лв. на СГС и 35 лв. на „Държавен вестник”.

 

Сковават ни сняг

и минусови температури

09-1

Валежи от сняг и значително понижаване на температурите ни очакват от днес до средата на седмицата. Това заяви синоптикът Петър Янков пред “Труд”. Той обясни, че няма опасност от натрупване на голямо количество снежната покривка, но въпреки това термометрите ще показват значително по-ниски температури от предходните дни.

 

Нова мания за

здравословно хранене разболява

07-1

 

Броят на хората с хранителни разстройства в България расте. Освен анорексията и булимията, орторексията е новото заболяване, което набира скорост у нас, съобщи пред „Труд” специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова. По официални данни за 2016 г. броят на хората с хранителни разстройства в страната е над 200 000 души, но в действителност страдащите са над 400 000.

 

Близо 7000 българчета

се раждат недоносени

05-1

Близо 7000 бебета годишно, около 10% от всички новородени у нас, са недоносени. Специалистите отчитат, че тази негативна тенденция се задълбочава, като все повече деца са рискови и за тях са необходими много ресурси и специални грижи - всяко дете, родено преждевременно и преживяло месеци престой в интензивни отделения и кувьози, има нужда от упорита и дълга рехабилитация, кинезитерапия и възстановителни процедури.

Грантаджиите са презирани, дори когато

са използвани

1415.indd

Интервю с историка проф. Андрей Пантев

 

 

 

 

Стратегическите провокации на подмазвач-провокаторите в републиката

13-1-kuti

Умението да се кланят едновременно в две посоки е присъщо на някои отиващи си политици - анализ на Христо Смоленов

 

 

 

Диалогичният политик

емил христов

Силует на новия зам.-председател на парламента Емил Христов

 

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България