Вижте акцентите от броя на "Труд" в четвъртък, 26 април 2018

Премиерът Бойко Борисов:

Намалихме външния дълг с 2,3 млрд. лв.

04_01

“Трети сме в класацията по най-нисък външен дълг в Европа след Естония и Люксембург.” Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред министрите по време на вчерашното заседание на кабинета.

“Излезе докладът на “Евростат”, от 29% на 25,4% намалява външният дълг на България. Люксембург има към 23%, но с това темпо, с което работи правителството, накрая на годината ще го свалим докъм 20%. Сиреч поколенията в България и сега са в тройката на отличните по-нисък външен дълг в Европа”, коментира Борисов. По думите му в пари това е около 2,3 млрд. по-малко задължения.

Президентът Румен Радев:

Политици воюват

срещу държавата

05-01

“За мен това съвсем не е махленски дебат, а това е режисирана кампания и тя не е първата. Има политици, които водят война с българската държавност”. Това заяви президентът Румен Радев във връзка с напрежението между институциите и по-специално думите на Цветан Цветанов, че ГЕРБ не са влезли в политиката, за да водят “махленски дебати”.

 

Иновации в грабежа по гари, болници

и телефони

02-01

Измамниците измислиха нов метод да обират пенсионери. Освен да лъжат по телефона, мошениците причакват възрастни хора край автогари. Уговаряли баби и дядовци от селата в Северозапада да предадат на кметовете си поискани уж от тях стоки, за които обаче трябвало да платят, а после да си вземат парите от управниците.

 

Искаме си островите от Румъния

06-1

Румъния да ни върне островите по река Дунав, настоява депутатът от ВМРО Александър Сабанов. Той твърди, че при преразглеждане на речната граница съседката ще трябва да предостави на България поне шест острова. Според експерти ние ще се наложи да дадем два. Опасенията били, че на островите около Белене, които ще се наложи да върнем, се извършвала горска дейност. Те са и едно от любимите места за лов на глигани.

 

Англосаксонците

искат да сблъскат

Германия с Русия

markov, георги марков

Интервю с академик Георги Марков

 

 

 

 

Новите мутри

10-1

И добрият стар рекет е тук - коментар на Анна Заркова

 

 

 

 

Прекомерните амбиции на нашето момче Плевнелиев

11-01-kuti

Присламчи се към бивши политици, които подкрепят Македония за НАТО - анализ на Костадин Филипов

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България