Вижте докъде стигна изграждането на буферния паркинг при националния стадион "Васил Левски" (СНИМКИ)

Снимка: Денислав Стойчев

Новият буферен паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“ ще бъде безплатен срещу ползване на метрото и е с капацитет 193 места. Това съобщи изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Христиан Петров по време на оглед на дейностите по доизграждането на подземния паркинг в присъствието на журналисти.

Буферният паркинг се намира точно пред сградата на БНР и ще може да се използва от средата на месец август. Строително-ремонтните дейности започват от средата на следващия месец.

„Това е огромно пространство и става въпрос за над 200 хил. кв. м., като всеки ще може да се възползва от услугата „Паркирай и пътувай“, като остави колата си безплатно на буферния паркинг и след това пътува с метрото“, каза още Петров, като подчерта, че това е първият буферен паркинг, който ще бъде изграден изцяло със средства на Център за градска мобилност. „Както знаете, миналата година всички буферни паркинги бяха вкарани към нашия капитал и за това имаме ангажимента да ги завършим“, допълни още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България