Втори медал за борбата от мондиала

Българската борба вече има два медала от световното до 23 г. в полския град Бидгошч. Микяй Наим стигна финала при най-леките до 57 кг на свободния стил, с което си осигури поне сребро. А късно тази вечер ще атакува златото срещу кубинеца Ортега. Националът, който до момента има 5 медала от европейски първенства, но за първи път взема отличие от мондиал, записа три победи преди това. На старта се справи с канадеца Капелан с 8:2 , надви инфарктно китаеца Зу с 5:5, а на полуфинала прегази и турчина Сюлейман Атли – 11:4.

Три дни по-рано Росиан Дермански взе бронз в кат. до 80 кг на класическия стил. Девойките обаче останаха на крачка от отличията. Трикратната еврошампионка Миглена Селишка загуби битката за бронза след 0:10 от китайката Чжу и приключи пета в кат. до 48 кг.

А утре на световното дебют за България ще направи чеченецът с наш паспорт Али Умарпашаев, който ще се бори в кат. до 70 кг на свободния стил.

В неделя за Франция пътува сборен отбор, воден от Армен Назарян, Иван Цонов и Петър Касабов. Тимът ще има двустранна среща с домакините, а битките ще са в ... „Сирк д' Ивер Булион“. Във всеки стил ще има по трима представители от всяка страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт