В Бургас демонтираха пейките от градинките

По разпореждане на кмета Димитър Николов, в Бургас демонтират пейките от градинките. Целта е да се намали сядането и струпването на хора. Общинари демонтираха още в събота пред смаяните погледи на бургазлии пейките в Борисовата градина, където традиционно се събират да си побъбрят пенсионери и тийнейджъри.

Заради топлото време през следващите няколко дни и неспазването на дисциплина по отношение на самоизолацията, Община Бургас започна да демонтира и прибира за временно съхранение пейките от много паркови пространства. в събота това стана в комплексите "Меден рудник" и "Изгрев". Следва Морската градина, обявиха от Община Бургас.

Продължава регулярната дезинфекция на детски площадки, спортни зони и паркови пространства в цял Бургас. Обработват се дори единични люлки. Това съвсем не е покана за тяхното използване. Но дезинфекцията се налага, защото много хора продължават да ги използват, съобщиха още от кметството.

През следващите дни към общинските групи, работещи по изпълнението на разпоредбите на Общинския кризисен щаб, ще се присъединят и доброволци. В големите хранителни магазини в интервала от 08:30 до 10:30 часа на възрастните хора ще бъдат раздавани предпазни маски.

Кафенето в сградата на Община Бургас ще бъде преустроено в пункт за раздаване на маски, предпазни облекла за органите на полицията и медицинските заведения, дезинфектанти за хранителните магазини и храна по заявка за възрастни и бедни граждани.

До този момент са поставени в различни търговски обекти 250 диспенсъра с дезинфектант. Извършени са проверки съвместно от РЗИ - Бургас и полицията на три бургаски фирми дали се спазват мерките за безопасност. Проверяващите са установили, че противоепидемичните предписания се спазват и на служителите са осигурени предпазни средства.

Предстои да се изготви списък със свободните работни места в големите търговски обекти, което ще даде възможност за осигуряването на работа на незаети граждани.

Продължава изпълнението на графика за обработката на улиците с дезинфектант. В понеделник ще бъде извършена мащабна дезинфекция в квартал "Победа". Във вторник обработка на улици ще бъде извършена в "Меден рудник" и "Горно Езерово", а в сряда - Равнец, "Рудник" и "Черно море".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини