В Община Велинград сменят ВиК тръби на 45 години

В Община Велинград продължава подмяната на тръбите от ВиК мрежата, които са вече на 45 години.

След извършения планов ремонт на водопровода на ул. „Лесничей Попов” по заповед на кмета на Велинград д-р Костадин Коев се предприеха действия за подмяна на водопроводната мрежа и на ул. „Гоце Делчев”. Подмяната е повече от наложителна, тъй като водопроводната система е изградена през 1972 година и азбесто- циментовите (етернитови) тръби са амортизирани и изтънели. Тяхната пределна възраст е причината за непрекъснати аварии и неудобство на жителите на Спа столицата на Балканите.

До 8 октомври остарялата водопроводна мрежа от 900 метра ще бъде подменена с нови полипропиленови тръби, а през 150 метра ще се монтират и пожарни хидранти. След приключването на ремонта на ул.“Гоце Делчев“ ще бъде възстановена и асфалтовата настилка. Успоредно с ул. „Гоце Делчев” се подменя и водопровода по ул. „Йорданка Чанкова”. Натрупани с години проблеми по водоснабдяването на града се решават съобразно приетата общинска „водна стратегия“.

Според кмета на Велинград д-р Костадин Коев извършените до момента и предстоящи ремонти на водопреносната система на общината допълнително ще увеличат капацитета на водоподаването и дългогодишните проблеми, свързани с липса на вода, както и честите аварии, скоро ще останат само лош спомен от миналото

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България