Гарет Хедлънд: „Мозайка“ е революционен проект

Гарет Джон Хедлънд (Friday Night Lights, Four Brothers, Eragon и с ролята си на Сам Флин във филма Трон: Заветът) е един от най-обещаващите млади актьори в момента. Преди години той направи силно впечатление с ролята си във великолепният филм на братята Джоел и Итън Коен „Истинският Люин Дейвис“ Сега той преминава към приключение на малкия екран с роля в новия минисериал на Стивън Содърбърг „Мозайка“. В края на миналата година в САЩ „Мозайка“ стартира първо като приложение, което позволява на зрителя сам да избере сюжета, а през януари 2018 вече е достъпна и версията на самия Содебърг. Лимитираният минисериал „Мозайка“ е с участието още на Шарън Стоун, , Фредерик Уелър, Бо Бриджис, Пол Рубенс, Дженифър Ферин, Девин Ратрей, Майкъл Серверис, Джеймс Рансън, Джереми Боб и Мая Казан.

Проектът на Стивън Содебърг е оригинална продукция на HBO.Всички 6 епизода са налични в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Епизодите се излъчват и по HBO всеки вторник след 22 часа.

Интервюто с Хедлънд е предоставено специално на „Труд“ от HBO България.

-Какво мислите за приложението, достъпно в САЩ, което позволява на зрителите да избират как да се развие сериала „Мозайка“?

.Не съм от технически напредналите хора под слънцето. Гледах тази версия на екран, който беше пукнат, но успях да се справя и да го завърша. Несъмнено е вълнуващ експеримент. Като за човек, който не е много навътре в техническия прогрес мога да твърдя, че през годините съм бил ангажиран в много технически софистицирани проект. Например продължението на „Трон“ - невероятно сложен филм с множество брилянтни специални ефекти. Беше прекрасно предизвикателство и приключение за мен да участвам в подобна продукция. А сега с „Мозайка“ отиваме наистина далече – минисериал с алгоритъм за разклоняващо се повествование. Произведение, в което зрителят избира своето собствено приключение. Всъщност „Мозайка“ е нещо наистина специално и интригуващо и аз нямах търпение да се включа в проекта. Не се страхувам да изследвам нови територии, дори и да не съм емоционално ангажиран с различните истории, които имам възможност да материализирам на екрана.

-Кое беше най-трудното по време на снимките?

-Една от най-тежките сцени беше тази с убийството. Снимахме я двна пъти. Подобни епизоди никога не са особено голямо забавление за нас актьорите, но в същото време сега беше развлекателно. В известен смисъл развлекателно, разбира се. Хората винаги са се интересували колко бързо един актьор може да излезе от образ. Наистина е различно и зависи от много фактори. По време на снимките на филм или сериал човек преминава през наистина изтощителни психологически и физически процеси. Преди време завърших работата по един филм с Форест Уитакър, в който трябваше да заснемем сцена с покръстване във вода. Снимахме в едно езеро през ноември в южна Атланта. За нещастие се оказа, че екипът е изгубил целия заснет материал и трябваше да го направим отново. Винаги е тежко като се случват такива неща.

-Сериалът „Мозайка“ привлича вниманието на зрителите с комбинация от жанрове и кодове и предлага една атрактинва мистерия за разплитане. Много хора се питат кой е убиецът?

-Да, така е. Аз само се преструвам, че знам.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали