Генерал Константин Попов: Мит е, че с Румен Радев сме били врагове

Константин Попов

„С Румен Радев в професионален план сме се движили винаги заедно и ако имаше някакво противоречия между нас, това щеше да се отрази на работата ни. Нека да разбием един мит, че сме били врагове”. Това обяви пред БТВ бившият командир на Военновъздушните сили (ВВС) генерал Константин Попов.

Когато Радев стана президент, Попов напусна армията, в момента е депутат от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по отбрана.

Много години съм бил началник на Румен Радев, и за двама ни щеше да е некомфортно той да ми е началник, коментира Константин Попов.

„Не съм планирал да вляза в политиката, но нали знаете, че най-лесният начин да разсмееш Господ е като си правиш планове. Аз политиците винаги съм ги възприемал като врагът, от който трябва да измъкна повече пари за ВВС. Сега моята роля е на медиатор – да сближавам позициите. В сегашната ми работа ми харесва, че срещам много хора, но не ми харесва двуличието, не харесвам кресливите политици”, каза ген. Попов.

По думите му модернизацията на ВВС много е закъсняла и една от причините е, че в България се говори много силно и много остро, а за целта е нужен консенсус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България